Comeback

I helgen som var så gjorde jag comeback i Sverige cupen. Det var över 2 månader sedan jag åkte en tävling, och en del skador och sjukdomar har gjort att jag inte kände mig i speciellt bra form när jag var där nere i Falun i helgen.

Hur som helst så tog jag mig med en dålig kropp och stumma ben vidare från prologen som 30e man. I kvarten kändes det betydligt bättre och jag hade en plan som jag trodde skulle kunna hålla till en semifinal. Tyvärr så blev jag lite för självgod, och låg kvar på en 6e plats efter sista backen. Det slutade med att jag inte hann fram, och blev 4a i min kvartsfinal. (Gick nästan vidare på tid) dom 3 som var före mig i min kvartsfinal gick alla 3 till final. Tror jag blev 18e i Sverigecupen denna dag.

Lördagen var det 10 km klassiskt. Det var mitt första fart pass på klassiskt på flera månader. Visste inte vad jag skulle vänta mig. En blandning av för hårda skidor, trött kropp, och fel fästvalla gjorde att det kändes som att jag stod helt still den dagen. Var bara att ladda om inför söndagens jaktstart.

En jaktstart som gick bra. Jag körde upp mig 14 placeringar. Jag öppnade relativt hårt, åkte sedan ganska kontrollerat men hårt, för att sedan dra iväg en långspurt på slutet, som jag drog av aningen för tidigt 😅 Stumma ben på slutet.

 

Nu befinner jag mig i vintriga Vålådalen igen, och imorse avverkades 3 timmar skate, snart blir det att titta på VM sprinten på tvn, och efter det blir det ut och träna igen .

framöver för min del så blir det hård träning för att försöka hitta någon slags form inför årets sista tävlingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *