5:a gånger två

Då var JSM igång, 3 av 4 tävlingar är avverkade och endast stafetten kvarstår. Stafetten som jag kanske sett fram emot mest. Innan JSM drog igång så såg jag vårt lag som en outsider, men allt eftersom tävlingarna gått, så är vi helt plötsligt en av favoriterna till medalj.

Ja hur har det gått för mig då?

Skiathlonen som jag hade tänkt att stå över, men valde att köra för att få en genomkörare inför sprinten. Det gick bra till en början, kände mig pigg och formen kändes bra, men efter 6.5 när det blev lite hårdare körning så kunde jag helt enkelt inte hängs med tätklungan, då kände jag att det inte var någon idé att fortsätta kriga om en topp 15-20 placering, och bestämde mig för att bryta någon gång i början av skejtdelen. Ville känna på skejten inför torsdagens fristils sprint.

Sprinten gick riktigt bra, efter en svag prolog så kändes det bara bättre och bättre under dagen. jag visste att kvartsfinalen skulle gå fort, och valde att lägga mig sist för att spara på krafterna till på slutet, det var svårare att ta sig fram en förväntat, och jag slutade på en 4:e plats. Som väntat gick heatet fort och jag gick vidare som lucky loser. Efter lite taktik snack med Anders Svanebo så valde jag istället att gå ut hårt i starten då det var så svårt att ta sig om. Tog starten, valde att läggs mig som 2:a inför utförskörningen, slutade till slut som 3:a i heatet. Och lyckades även här ta mig vidare som lucky loser. Även i finalen så tog jag starten, la mig som 2:a/3:a i utförskörningen, men tryckte för dåligt på krönet, och alla svepte om mig. Svårt som det va att ta sig om, så fick jag bara vänta på upploppet. Trots ett starkt upplopp så räckte det ”bara” till en 5:e plats. Vilket jag är SKIT NÖJD med. Säsongens stora mål var ju trots allt sprinten på hemmaplan.

Idag kördes individuell start på 10 km klassisk. Även här gick det riktigt bra! Målet var topp 10. Jag spände bågen högt och ledde loppet efter 1,5 km med 7 sekunder för Oskar Svensson, Oskar som till slut vann tävlingen tämligen enkelt. Jag lyckades iaf hålla i jävligt bra trots den hårda öppningen. Och jag kände mig relativt pigg hela vägen in i mål. Jag slutade även här på en ny 5:e plats. Lite surt, men klart över förväntan.

Kul när skidor och form stämmer!

Imorn blir det alltså straffet, startuppställningen är ännu inte klar, men laget består av mig, Eddie Edström som blev 9:a idag, och Fredrik Arnberg som tog GULD i H17-18 klassen.

Bild från onsdagens skiathlon, tagen av Anders Svanebo
Bild från onsdagens skiathlon, tagen av Anders Svanebo
Starten i finalen på torsdagens sprint, bild tagen av TEAM TRICEPS
Starten i finalen på torsdagens sprint, bild tagen av TEAM TRICEPS
Semifinalen i torsdagens sprint. Bild tagen av SKIDZONEN
Semifinalen i torsdagens sprint. Bild tagen av SKIDZONEN
Målgången från individuella 10 km.
Målgången från individuella 10 km.

Tack till Rossignol och stockviks vallarteam för bra skidor! Tack även till Swisseye som sponsrar med glasögon som ni ser på bilderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *