Yes! Äntligen!

Efter att ha tränat rätt så tufft förra veckan nere i Örebro, så har jag istället tagit det lite lugnare denna vecka, denna helg kördes den 3:e helgen av scandic cup.

I fredags kördes sprinten, och jag valde att gå väldigt tunt med fästvalla, detta för att istället ha bra glid. Jag tog mig vidare från prologen som 4:e man, en stabil inledning på en dag som jag hade en del förhoppningar på, då formen visat sig vara mycket god.

I kvartsfinalen fick jag slita en del uppför men hade igentligen inga problem att följa, jag körde hårt i sissta backen och tryckte över sista krönet, fick en ca 15 meter och kunde ta det lugnt på upploppet.

I semifinalen gick det bättre från start, jag tog starten och körde på i första backen, dom som hängde på var Markus Persson och Henrik Ottosson. Ottoson släppte i sista backen och jag och Markus kunde ta det relativt lugnt hela upploppet.

Efter semin så fick jag kramp i vaderna, all tid mellan semi och final gick åt att försöka stretcha vaderna, när jag stod på startlinjen så kunde jag inte stå på tå utan att vaderna drog ihop sig.

Starten gick och jag kom iväg som 3:a, Markus Persson körde hårt i första backen, och endast jag och Anton Persson lyckades följa någolunda, i andra backen släppte vi båda Markus, och jag släppte Anton. Jag kom aldrig riktigt ikapp Anton, och var imål 1 sekund efter honom, jag slutade på en 3:e plats. Min första pallplats på en juniorcup!

Vill tacka stockviks vallarteam och Rossignol för bra skidor!

Idag har jag kört 10 km Fritt, där jag försökte öppna hårt, men ändå kontrollerat. Efter 5 km så låg jag på 10:e plats, körde sedan upp mig 2 placeringar och gick i mål på en stabil 8:e plats

Närmaste dagarna väntas lugnare träning för att hämta hem helgen som varit.

1 Anton Persson  2 Anton Persson  3 Jag  Bilden tagen av Maria Jonasson
1 Markus Persson
2 Anton Persson
3 Jag
Bilden tagen av Maria Jonasson

På återseende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *