SM 2015 Örebro

Ja just nu sitter jag i bilen påväg hem till Sundsvall, efter att ha varit nere i örebro på Senior SM, veckan har varit otroligt bra! Gymt boende, med endast 100 meter till vallarboden och skidspåret.

Jag valde att stå över skiathlon och 15 km Fristil, för att istället satsa allt på stafetten och sprinten.

Min första distans blev stafett, där vårt lag bestod av mig på förstasträckan, en revansch sugen Anders Jonsson på andr sträckan, som inte helt fick till det på skiathlonen dagen innan. Och en Anders Svanebo som i storform lyckades köra till sig en 5:e plats på skiathlonen.

Med ett eländigt snöfall så valde jag som många andra att köra på Rugg skidor(utan fästvalla). För min egen delså är jag väldigt nöjd med min prestation på min sträcka, jag växlade över till Anders Jonsson på en 12:e plats, Jonsson körde i sin tur upp laget 3 placeringar, ut på sista sträckan hade vi vårat starkaste kort, Anders Svanebo, han åkte som väntat väldigt bra, och kände att han tog in på dom där framför. Det hela slutat med en spurtstrid mot Falun-Borlänges Calle Halfvarsson, tyvärr förlorade Anders fighten mot Calle, men slutplaceringen blev ändå en 6:e plats. Vilket var långt över våran egen förväntan.

Idag gick sprinten av stapeln, och det gick otroligt bra för min egendel, trots att jag kände mig lite sliten efter att vara mitt uppe i en tung träningsperiod.

Prologen gick bra, några tekniska bitar som inte riktigt klaffade, men jag lyckades ändå ta mig vidare som 26:e man. I kvartsfinalen så ställdes jag mot blandannat Simon Andersson som var 4 på lördagens 15 km fristil och, Carl Quicklund som är reserv till just VM sprinten i Falun. Kvartsfinalen gick sjukt bra. Kom iväg som 2:a i starten, blev omåkt av 2 st på toppen av första backen. Gled om en, och sen så låg jag där i rygg på Simon och Carl, tills det var 300 meter kvar, där fick jag tyvärr släppa, och fick slåss om en 3:e plats. Jag lyckades knipa 3:e platsen i kvartsfinalen, men gick tyvärr inte vidare på tid. 0.7 sekunder ifrån….

Jag slutade tillslut på en 16:e plats, 4:a i U23 klassen.

Måste tillägga att vi hela veckan har haft grymma skidor! Tack Kent och Ronny!

Bild från starten i kvartsfinalen tagen av bildbyrån
Bild från starten i kvartsfinalen tagen av bildbyrån

 

Från sista backen i kvartsfinalen.
Från sista backen i kvartsfinalen. Där jag förtillfället ligger  2:a

.

Haadee!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *