Bättre sent än aldrig!

Från lördagens prispall i H 19-20. Tagen av Mathias Jonasson på Skidzonen
Från lördagens prispall i H 19-20. Foto: Mathias Jonasson / Skidzonen.se

Förra helgen var det Sverige Cup i Torsby, tyvärr så gick det riktigt dåligt, och kroppen var inte alls på hugget..

Efter att ha analyserat träningen från några veckor innan så kom jag fram till att jag kanske ville lite för mycket och hann inte riktigt släppa upp tringen innan tävlingshelgen började. Så istället för att vara i superform så var jag lite sliten. Därför kom formen istället några dagar för sent…

I lördags körde jag offerdalspropagandan, det va ett starkt startfält som stod på startlinjen. Med bland annat 2 juniorlandslags åkare, och min käre vän Max Novak, som iår har bland annat en 4:e, 6:e och en 7:e plats hittills iår i Sverige Cupen.

10 km klassiskt på en lätt kuperad bana. Jag hade funderat dagen innan på om jag skulle köra utan, eller med fästvalla. Efter att ha åkt ett varv på banan så kände jag att utan fästvalla var det rätta för dagen.

Jag var i stortsätt ensam om att staka bland juniorerna, men ungefär 50% av seniorerna valde att gå utan fästvalla.

Iaf, så ledde jag från start till mål, och vann tillslut med 18 sekunder före Max Novak. Jag var endast 5 sekunder efter förstaårs senioren Jens Burman, som för övrigt ska åka U23VM om 2 veckor.

image
Bild från lördagens lopp. Tagen av Jenny Jonsson.

Efter tävling åkte jag förbi Sveoms Jordbruk och Chark som erbjuder ekologiskt och närproducerat kött helt utan tillsattser och konserveringsmedel.

Sveoms Jordburk och Chark är en ny sponsor som jag är väldigt stolt över att få representera. Tack Jenny och Roger!

image
Köttfärs från Sveoms Jordbuk & Chark. Tack!

Dessvärre så följdes denna fina träningsvecka upp med att jag på söndagsmorgonen vaknade upp med en ond hals. Redan dagen efter kändes det bra igen. Så förhoppningsvis så är jag 110% frisk imorgon också, och kan träna ett lite lättare pass. För att sedan trycka på med en liten mängd period med fokus på timmar och kvalité på fartpassen.

 

Haadee!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *